2011. március 14., hétfő

Rekreációs hétvége súlyos izomlázzal

A hétvégét megpróbáltam számítógép-távolban tölteni, ellenben rengeteg írnivalóm jött össze, tehát most azt sem tudom, hol kezdjem. Mindenképpen lesz valami ZENE, több, mint eddig, mert hiányoltátok, kitérek a hétvége eseményeire, de a napokban komolyabb témákba is belevágnék, i.e. alkotmányozási kérdések és ifjúsági munka általában. Előbbi azért, mert a híreket olvasva lassan politikai menekültnek érzem magamat, utóbbiról azért, mert szívesen elmesélem az érdeklődőknek, hogy mivel is foglalkoztam otthon, és mit csinálok itt - azaz mivégre a sok utazgatás. De ma először is: csontvázak, dohányzás és az állatvilág hírei - mit mond a nyuszika, és hová tűnnek méhecskék?

Tánc hajnalig...
A péntek estét litván és finn baráti társaságban töltöttem, a nemzetköziség fokozása érdekében kínai étteremben kezdtünk, a Harambaša bosnyák kávézóban, majd egy kriptaszerű koktélbárban folytattuk, ahol gimnazisták tömegei itták le magukat módszeresen a féláron mért kétes külsejű, rikító színű koktélokkal. A háttérben bizarr lények csontvázai figyeltek, néha meg is mozdultak. Végül a Metelkován kötöttünk ki, DJ lányok a pultnál, az otthon  megszokott füst (a legtöbb kávézóban nem lehet egyébként dohányozni), diszkógömb nem volt, ellenben nagy tömeg igen.Tánci, tánci, hajnalig.

Krókusz-kolóniák
Ennek megfelelően viszont alvás másnap délig, pedig nagyon hívogatóan sütött a nap. Végül a Tivoli park felfedezésével töltöttem a délutánt, ahová rengeteg embert és boldogan rohangáló kutyát vonzott ki a szép idő. A park egyébként egészen Ljubjana közponjtában van, és inkább kis erdőnek nevezném, hiszen hatalmas bükkfákkal, tölgyekkel van tele, valamint titkos ösvényekkel, és már nyiladozó krókusz és hóvirág-kolóniákkal. A legnagyobb felfedezés azonban az volt, hogy nagyon sokan jérnak ide futni, és az egyik hegytetőn tornapályát építettek ki, mindenféle tornaeszközzel - lehet súlyt emelni, kötélre mászni, egyensúlyozni, hasizomra gyúrni, és persze csimpaszkodni és gyűrű-hintázni is. végül mind szombaton, mind vasárnap jó két-két órát töltöttem itt, baromi jó volt a város felett a friss levegőn, nyugiban mozogni. Viszont ma az irodában alig tudtam mozogni, úgy fájt mindenem - szóval holnap kutyaharapást szőrivel. És itt álljunk is meg egy szóra - mai (bajszos) zenei ajánlat 1 (Gábortól): Soerii & Poolek - Elton John (official video)

Anna and the Barbies?
Mi más... a ljubljanai állatvilágról próbálok továbbra is minél többet megtudni, kutatok, keresek. De néha nem kell messze menni, amilyen arcok vannak... ma például kiderült, mi történt a kolléganőmmel, mikor először jött ide megnézni a szobát a tulajhoz, amit végül kibéreltem. Eddig mindig csak annyit mondott, hogy élete egyik legfurcsább-gázosabb napja volt...Végül ma elmesélte, hogy a szoba megtekintése után a tulaj meghívta egy teára, aztán megkérdezte, hogy dohányzik-e. Namármost az általa futtatott cégek ismeretében nem kell részleteznem mennyit dohányoztak aznap este, lényeg, hogy Jana-t autóval kellett hazavinni, de persze csak miután már fel tudott állni a földről... Álljunk is meg egy szóra, visszatérve az faunára a növények világából - mai zenei ajánlat 3-4: Nyuszika ismerkedik a nagyvilággal és táncol a pesti háztetőkön és a Bee Boys nyomja furcsa méh-DJ-vel és társadalmi üzenettel.

És végül álljunk is meg egy szóra - mai zenei ajánlat 5 - Egy tényleg lenyűgöző klip jó zenével: Zenzile - Simple Lesson 

Holnap is lesz nap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése